Spiraalplaatsing

Mirena spiraal

Een hormoonspiraal met een levensduur van 5-6 jaar. De werkzame stof is levonorgestrel (52 mg per 5 jaar / 15mcg per dag).
De werking is gebaseerd op :
het slijm dat zich in de baarmoederhals bevindt wordt 'taaier', waardoor zaadcellen er moeilijker doorheen kunnen.
door de afgifte van het hormoon levonorgestrel in de baarmoeder kunnen zaadcellen hier niet normaal bewegen en functioneren. Dit verkleint de kans op bevruchting.
het baarmoederslijmvlies wordt niet of nauwelijks opgebouwd. Indien er toch een bevruchting plaatsvindt, kan een eitje dat bevrucht is zich niet innestelen.
 bij sommige vrouwen wordt de eisprong onderdrukt.

Kyleena spiraal

Dit is een hormoonspiraal, net als de mirena spiraal. De concentratie hormoon, levonorgestrel, is 19,5 mg over 5 jaar / 9mcg per dag.
Door het dikkere baarmoederhals slijmvlies dringen zaadcellen minder snel binnen. Ook de baarmoederwand is dun waardoor een eventuele innesteling niet kan plaatsvinden. 
Dit spiraaltje is uitermate geschikt voor jonge vrouwen (die nog nooit eerder bevallen zijn) en vrouwen die erg gevoelig reageren op hormonen. 

koperspiraal

De werking van de T-safe spiraal is 10 jaar.
Hedendaags onderzoek schrijft de werking van de koperspiraal toe aan het effect van het koper op de activiteit van de zaadcellen in de baarmoeder. Het koper in de spiraal verlamt de zaadcellen waardoor er geen bevruchting met de eicel kan plaatsvinden. 
De spiraal kan ook gebruikt worden als morning after methode. De spiraal moet dan binnen 5 dagen na het onveilig vrijen geplaatst worden. De kans dat een zwangerschap wordt voorkomen bij een koperspiraaltje als morning after behandeling is 99,9%.

Sinds 2016 plaatsen wij spiralen in onze praktijk. 
Elke vrouw in de vruchtbare periode kan bij ons terecht. Ook als je nog niet eerder bevallen bent. Ben je pas bevallen, dan adviseren we altijd om 12 weken te wachten met de plaatsing van een spiraal.

meer informatie over de mirena spiraal

meer informatie kyleena spiraal

meer informatie koperspiraal

gratis echo na plaatsing!

€75.
Aanvullend verzekerd? Dan is dit kosteloos voor jou. We declareren rechtstreeks bij je verzekering. 
Vrouwen onder de 18 jaar krijgen alles vergoedt vanuit de basisverzekering.

Plaatsen spiraal

€40.
Vaak vergoedt vanuit aanvullende verzekering. Je kunt op elk gewenst tijdstip besluiten om deze te verwijderen. Na het verwijderen ben je meteen weer vruchtbaar.

Verwijderen spiraal

€40.
Direct na plaatsing wordt er ook een echo gemaakt, kosteloos.  
Je bent ook welkom voor een echo als de spiraal elders geplaatst is. 

Echo na plaatsing

Mogelijkheden.

Ook avond en weekend mogelijk

(€25 meerkosten)

Spiraaltje plaatsen? 

Vul onderstaande gegevens in,  we reageren binnen 2 dagen

thank you!