sab simplex

Sab Simplex

Regelmatige huilbuien, een half uur na het eten, kunnen wijzen op verteringsproblemen. Bij een voeding uit melk kan tijdens de maag -darmpassage schuim ontstaan. De ingesloten lucht kan niet ontsnappen en dit veroorzaakt pijnlijke buikkrampen.

Sab simplex helpt snel en betrouwbaar. De werkzame stof van Sab simplex lost de schuim op, en zo kan het darmgas ontsnappen. Het heeft geen invloed op de gewone werking van de maag en darm. Het wordt niet in het lichaam opgenomen. Storende bijwerkingen zijn daarom niet bekend

 

Kosten per flesje €10

ARDO pumpset + kolf

Verhuur Borstkolf

Ons advies : koop niet in je zwangerschap al een borstkolf. Begin met borstvoeding na de geboorte van jullie kindje en kijk samen met de kraamverzorgster en met ons of kolven nodig is. Indien nodig, huur dan eerst een kolf om te ervaren of dit wel is wat je wilt.

Je kunt de Ardo borstkolf bij ons huren als kolven nodig is om de productie van borstvoeding op gang te krijgen of om andere redenen. Het betreft een dubbele elektrische borstkolf, beide borsten kolf je tegelijk, dit spaart tijd. 

Jullie kunnen ons dag en nacht bereiken, we zullen de kolf dan persoonlijk langs brengen en jullie informeren over de werking!

Bevalt deze kolf en wil je graag eentje kopen, dat kan ook bij ons. Check je verzekering, sommige aanvullende verzekeringen zullen een bepaald bedrag van de gekochte kolf vergoeden.

 

Huurprijs per week : €23

Borstkolf 1

Eenmalige aanschaf van ‘pumpset’ (deze blijft jouw eigendom): €38

Borstkolf 2

Koopprijs dubbele borstkolf : €145

Borstkolf 3

ELLE Tens

Verhuur TENS

De GeboorteTENS is speciaal geschikt voor het verlichten van weeën pijn tijdens je bevalling.

De TENS is in de basisstand gericht op het stimuleren van de aanmaak van endorfine. De productie van deze lichaamseigen pijnstiller komt op gang op het moment dat jouw bevalling begint. Door het inschakelen van de TENS in de basisstand, wordt de endorfinespiegel maximaal verhoogd. Tijdens de weeën schakel je door een druk op de knop over naar de “boost” stand. Deze vorm van TENS blokkeert de pijnprikkels, waardoor je minder weeën pijn voelt. De TENS geeft jou maximale pijnbestrijding tijdens je bevalling zonder medicatie.

Je mag en kan met deze vorm van pijnstilling gewoon met ons bevallen thuis of in het ziekenhuis, zonder tussenkomst van de gynaecoloog.

Geef tijdens het bespreken van je bevalling, rond 33-36 weken zwangerschap, aan of je gebruik wilt maken van deze service. Het apparaatje hebben we altijd in onze tas tijdens onze dienst.

 

Tens

 

Huurkosten : €35 (exclusief 2 ‘aa’ batterijen)

Tepelhoedjes ARDO

Tijdens het borstvoeden is het soms nodig om gebruik te maken van tepelhoedjes zodat de baby de borst beter kan aanhappen. We hebben deze in maat M en L altijd op voorraad voor de verkoop.

 

kosten : €8

Klieven Tongriempje

Sommige baby’s hebben bij de geboorte een zeer kort tongriempje. Dit kan effectief drinken aan de borst of aan de fles ernstig belemmeren. Op latere leeftijd kan het voor moeilijkheden zorgen. Volgens sommigen geeft het ook verstoring van de spraakontwikkeling en leidt het tot slaap-apneu.

Indien er sprake is van een zeer kort tongriempje raden we je aan om snel in te grijpen, meestal al in de kraamweek. We zullen er samen met de kraamverzorgster naar kijken indien er zich problemen voordoen. Er volgt aan de hand hiervan een advies.

Tong

Mogelijke symptomen van te korte tongriem of volledig gefixeerde tong :

  • pijnlijke tepels/tepelkloven
  • problemen bij het aanleggen
  • onrust bij de baby
  • gewichtsafname of onvoldoende groei

Mogelijke gevolgen :

  • stuwing
  • borstontsteking, abces
  • veelvuldige en langdurige voedingen
  • slecht groeien
  • te weinig melk
  • vermoeidheid en frustratie bij moeder en kind

In onze praktijk kunnen we dit tongriempje klieven, een korte eenvoudige ingreep, waar jullie kindje geen last van zal hebben maar vooral veel baat van heeft!

Kosten : €50