sab simplex

Sab Simplex

Regelmatige huilbuien, een half uur na het eten, kunnen wijzen op verteringsproblemen. Bij een voeding uit melk kan tijdens de maag -darmpassage schuim ontstaan. De ingesloten lucht kan niet ontsnappen en dit veroorzaakt pijnlijke buikkrampen.

Sab simplex helpt snel en betrouwbaar. De werkzame stof van Sab simplex lost de schuim op, en zo kan het darmgas ontsnappen. Het heeft geen invloed op de gewone werking van de maag en darm. Het wordt niet in het lichaam opgenomen. Storende bijwerkingen zijn daarom niet bekend

 

Kosten per flesje €10

ELLE Tens

Verhuur TENS

De GeboorteTENS is speciaal geschikt voor het verlichten van weeën pijn tijdens je bevalling.

De TENS is in de basisstand gericht op het stimuleren van de aanmaak van endorfine. De productie van deze lichaamseigen pijnstiller komt op gang op het moment dat jouw bevalling begint. Door het inschakelen van de TENS in de basisstand, wordt de endorfinespiegel maximaal verhoogd. Tijdens de weeën schakel je door een druk op de knop over naar de “boost” stand. Deze vorm van TENS blokkeert de pijnprikkels, waardoor je minder weeën pijn voelt.

Je mag en kan met deze vorm van pijnstilling gewoon met ons bevallen thuis of in het ziekenhuis, zonder tussenkomst van de gynaecoloog. We hebben het apparaatje altijd bij ons.

 

Huurkosten : €35 (exclusief 2 ‘aa’ batterijen)

Klieven Tongriempje

Sommige baby’s hebben bij de geboorte een zeer kort tongriempje. Dit kan effectief drinken aan de borst of aan de fles ernstig belemmeren. Op latere leeftijd kan het voor moeilijkheden zorgen. Volgens sommigen geeft het ook verstoring van de spraakontwikkeling en leidt het tot slaap-apneu.

Indien er sprake is van een zeer kort tongriempje raden we je aan om snel in te grijpen, meestal al in de kraamweek. We zullen er samen met de kraamverzorgster naar kijken indien er zich problemen voordoen. Er volgt aan de hand hiervan een advies.

 

Mogelijke symptomen van te korte tongriem of volledig gefixeerde tong :

  • pijnlijke tepels/tepelkloven
  • problemen bij het aanleggen
  • onrust bij de baby
  • gewichtsafname of onvoldoende groei

Mogelijke gevolgen :

  • stuwing
  • borstontsteking, abces
  • veelvuldige en langdurige voedingen
  • slecht groeien
  • te weinig melk
  • vermoeidheid en frustratie bij moeder en kind

In onze praktijk kunnen we dit tongriempje klieven, een korte eenvoudige ingreep, waar jullie kindje geen last van zal hebben maar vooral veel baat van heeft!

Kosten : €50